donderdag 25 juli 2013

SUPERSNELLE ZOETE WORTEL-GEMBER-KOKOSSOEP


1 a 2  porties (500-600 ml)


Ingrediƫnten:

½ eetlepel kokosolie

1 teentje knoflook, geperst

1 paplepel korianderzaad, gemalen

350 ml wortelsap (bij voorkeur vers geperst)

sap van ½ citroen

1 eetlepel versgeraspte gember

1 eetlepel biologische zoutarme bouillonpoeder

1 theelepel kurkuma

zwarte peper naar smaak

200 ml kokosmelk


Verwarm de kokosolie in een steelpannetje en fruit daar de knoflook en de koriander in.

Blus dit af met het wortelsap en voeg citroensap, gember, peper, kurkuma en bouillonpoeder toe.

Warm verder op tot de soep tegen het kookpunt aan zit, voeg dan de kokosmelk toe.

Nog even doorwarmen en serveren (eventueel met wat vers korianderblad en/of kokossnippers)