woensdag 7 augustus 2013

PreiPrutje met driekleurenquinoa

Op woensdag is er vlak bij mijn werk een biologische markt. Als het even kan ga ik daar dan graag naar toe voor wat biologische groenten en fruit. Vandaag heb ik er prei, rode bietjes, kale en zeekraal gekocht.


Eerder deze week heb ik al drie kleuren quinoa gekocht (witte, rode en zwarte) en ik besloot die vandaag te gaan gebruiken samen met een deel van de boodschappen.

Preiprutje voor 1 persoon:
1 steel prei
2 kleine teentjes knoflook (of 1 grote)
1 cm verse gember
1 blad Italiaanse boerenkool (kale)
50 gr zeekraal
1 eetl. ghee
1/2 theelepel chilivlokken
1 theelepel komijn
1 theelepel garam massala

Ik heb de quinoa afgespoeld in een vergiet en in ruim water met wat selderijzout 15 minuten laten koken. Ondertussen heb ik de prei gewassen en kleingesneden, twee teentjes knoflook geperst, de gember geschild en zeer klein gesneden en 1 blad kale afgespoeld, nerf verwijderd en in reepjes gesneden. Van de zeekraal heb ik de helft afgespoeld onder de kraan.
In een wok heb ik de knoflook met gember gefruit in een klont ghee, daarna de prei toegevoegd met de chilivlokken, komijn en garam massala. Daarna nog even kort de zeekraal en de reepjes kale meegewokt en op smaak gemaakt met zwarte peper.
Samen met de driekleuren quinoa was het een onverwacht lekker gerecht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten