Ik heb van een boekenbon die ik voor mijn verjaardag heb gekregen het Ayurveda kookboek van Lies Ameeuw gekocht. Wat een prachtig boek is dat! Het water loopt me in de mond bij al die heerlijk ogende foto's.
Dit is een heerlijk (ontbijt)recept van allerlei zuidvruchten:
3-4 porties
300 gr gedroogde zuidvruchten
(pruimen, appel, abikozen (ongezwaveld), vijgen, sultana’s,
gojibessen, cranberries etc)
½ liter water, appelsap of witte druivensap
1 eetl. Zonnebloempitten
1 eetl. Sesamzaadjes
1 eetl. Lijnzaad
1 eetl. Pompoenpitten
1 eetl. Grofgehakte amandelen
1 eetl. Grofgehakte hazelnoten
½ paplepel kaneel
½ theelepel kardamompoeder
mespuntje zwarte peper
optioneel: 3 eetl. Rozenwater, kokosbloesemsuiker
laat de gedroogde vruchten, zaden en noten 1 nacht weken in
water of sap.
Laat ze de volgende dag uitlekken in een fijnmazig vergiet
en spoel eventueel even af onder de kraan.
Snijd de grotere zuidvruchten klein.
Breng op smaak met de kruiden en eventueel het rozenwater
en/of kokosbloesensuiker en hussel goed door elkaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten