zaterdag 12 maart 2011

Afvallen tijdens de overgang; het kan!

Eindelijk is het me gelukt: makkelijk, lekker en snel afvallen!

Ondanks mijn kennis over voeding en gewichtsbeheersing is het ook mij weer overkomen: maar liefst 9,8 kilo aangekomen in 1 jaar tijd.
Het begon met een kilo of drie in de kerstvakantie van 2009. Ik ondernam een halfslachtige poging om het er weer af te krijgen maar was daarin niet serieus.
Toen kwam de zomervakantie van 2010 met als resultaat nog eens 2,5 kilo er bij.” Oops, nou moet ik toch serieus aan het werk”.


Ik merkte al snel dat het een stuk lastiger is om af te vallen als je eenmaal in de overgang bent. Elk pondje dat er af ging kwam er net zo makkelijk weer aan.
Zo sukkelde ik door tot ik in januari 2011 (na de beruchte decembermaand) ineens 79,8 kilo woog (mijn normale gewicht is 70 kg). “Nog 1 dag verwijderd van de 80 kilo” dacht ik. “Dit laat ik niet gebeuren”

Ik pakte er nog eens alle uittreksels bij van de dieetboeken die ik in de afgelopen 2 jaar heb gelezen (vooral de boeken ‘The Perfect 10 Diet’ van Dr. Michael Aziz, het Hormoonbalans Dieet van Ralph Moorman en het ‘Anti kanker’ boek van Dr. David Servan-Schreiber hadden veel indruk op me gemaakt).
Ik zocht naar de overeenkomsten, de nieuwe inzichten, de passages die me het meest aanspraken enz. Vanuit de aantekeningen die ik hiervan maakte heb ik een nieuw dieet ontwikkeld en dat ben ik gaan toepassen.
En het resultaat mag er zijn: geen ontwenningsklachten in het begin (hoofdpijn etc), geen moment honger, lekkere en makkelijke maaltijden en gemiddeld 8 ons per week afgevallen. En een mooie bijkomstigheid is dat ik helemaal geen last meer heb van opvliegers.
Afvallen in de overgang: het kan!

5 opmerkingen:

 1. Ben erg geïnteresseerd. Ik zit ook in de overgang en wil ongeveer 4 kg afvallen maar lukt nog niet zo, ondanks dat ik toch gezond bezig ben. Bij het zoeken online naar "afvallen in de overgang" kwam ik hier terecht. Ik ga deze blog dus zeker volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi
  Ik hou van je gezondheid blog het ontwerp en de door u verstrekte nuttig artikel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  Ik ben heel erg geinteresseerd in je eigen ontwikkelde dieet tijdens de overgang. Hoe kan ik hierover informatie krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,
  Ik ben erg geinteresseerd in dit nieuwe dieet. Hoe kan ik hier meer informatie over krijgen?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In de overgang en op zoek hoe ik toch die kilos eraf kan krijgen , ik lijk wel aan te komen van lucht , helemaal radeloos en toen kwam ik hier terecht , ben dan ook reuze benieuwd hoe je dit gedaan heb
  Groetjes
  Annick

  BeantwoordenVerwijderen